Nobelprijswinnaar Desmond Tutu te gast in hanzestad Deventer

Nobelprijswinnaar Desmond Tutu te gast in hanzestad Deventer -

Vijf dagen lang verblijft hij in Deventer: de Zuid-Afrikaanse geestelijke en Nobelprijswinnaar voor de Vrede Desmond Tutu. Met zijn 81 levensjaren maakt hij een opmerkelijk fitte en vrolijke indruk, ondanks zijn volle programma deze dagen. Daaronder opnames voor het programma College Tour in het Stadhuis, een speciale mis in de Lebuineskerk, en een benefietdiner in de Bergkerk. Vanavond gaf hij een speech op de Brink, legde hij bloemen bij het standbeeld van Albert Schweitzer – de arts die een groot deel van zijn leven wijdde aan het verstrekken van medische hulp in Afrika-, en liet hij een aantal witte duiven vrij als symbool voor de vrede. Niet vaak heb ik een speech gehoord die, getekend door eenvoud, zo duidelijk de kern raakt van de grote wereldproblematieken -honger, oorlog, ziekte, armoede- en het tegelijkertijd zo terug brengt naar het kleine en het persoonlijke. Ook op de bescherming van de natuur zijn de wijze lessen van toepassing. Tutu spreekt rechtstreeks uit het hart, beschikt over een ongekende levenservaring, bezit een aanstekelijke vorm van humor, en weet zijn publiek in simpele bewoordingen te beroeren en te verbinden. Behandel je medemens alsof hij of zij familie is, dat is zijn centrale boodschap. Je kunt wel degelijk een verschil maken. ‘Ultimately, ultimately love prevails.’ De wereld lijkt voor een moment niet groter te zijn dan dit plein hier in Deventer. Grote klasse.

[pvc_stats postid="" increase="1" show_views_today="0"]
Recommended1 recommendationPublished in Human | Nature

Related Articles

Responses

Publish and share your own blogs ? - editorial supervision applies -
Join now and get € 2,50 off any Full Membership with discount code BLOGGER